رتبه اول استان مرکزی در راه اندازی بنگاه های تعطیل و نیمه تعطیل

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: استان مرکزی در راه‌اندازی بنگاه‌های تعطیل و نیمه تعطیل و تنوع تولیدات صنعتی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.


به گزارش ایسنا، فرزاد مخلص‌الائمه، چهارشنبه ۱۱ مردادماه در همایش ائمه جمعه و مدیران بخش کشاورزی استان مرکزی که با حضور رییس سازمان امور اراضی کشور در پژوهشکده گل و گیاه شهرستان محلات برگزار شد، با بیان اینکه دولت سیزدهم در حوزه مسائل اقتصادی که دغدغه اصلی مردم و مسئولین است، تکالیفی را محول کرده و وعده‌هایی داده‌ است، افزود: به غیر از آسیب سنگینی که سال گذشته به اقتصاد کشور وارد شد، روند شاخص‌ها در کشور مثبت و امیدوارکننده است.


وی ادامه داد: مهم‌ترین اتفاقات اقتصادی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در حوزه اشتغال بوده که مهم‌ترین پایه حرکت در اقتصاد است. در آخرین گزارش شورای عالی اشتغال، استان مرکزی رتبه دوم شاخص ترکیبی اشتغال را به خود اختصاص داده است. در سامانه رصد اشتغال کشور ترتیبی اتخاذ شده است که آمارسازی در این حوزه صورت نگیرد و این آمارها با سایر شاخص‌ها راستی آزمایی خواهد شد.


وی افزود: نرخ بیکاری در استان در بهار امسال ۰.۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده و به ۵.۸ درصد رسیده است که از میانگین کشوری در این زمینه به مراتب پایین‌تر است. البته در نرخ بیکاری، عدم تعادل در استان مرکزی مشاهده می‌شود اما میانگین استانی از وضعیت خوبی برخوردار است. در بحث مهارت افزایی نیز اقدامات خوبی را در دست کار داریم که جزو تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است.


وی تصریح کرد: در راه‌اندازی بنگاه‌های تعطیل و نیمه تعطیل و تنوع تولیدات صنعتی رتبه اول کشور را در اختیار داریم. علی‌رغم اینکه در سال‌های اخیر بسیاری از شرکت‌های بزرگ صنعتی منطقه دچار مشکلات شده‌اند اما شرکت‌های بزرگ استان مرکزی روند رو به رشدی داشته‌اند.


مخلص‌الائمه با اشاره به مشکلات بزرگ شرکت‌های صنعتی استان در سال‌های گذشته گفت: سال گذشته در راه‌اندازی شرکت‌های راکد و نیمه تعطیل، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده‌ایم و این از آنجایی ارزشمند است که این صنایع، پیشران‌های اقتصادی کشور هستند.


وی با اشاره به فعال‌سازی ستاد معین اقتصاد دریا در استان اظهار کرد: صنایع دریامحور فراوانی در استان واقع شده اند، شرکت‌های بسیاری را در مکران تاسیس کردیم و صنایع استان آماده سرمایه‌گذاری در آنها هستند.


وی با اشاره به وجود بالغ بر ۸۰ هزار پروژه عمرانی نیمه‌تمام در کشور، ادامه داد: در حوزه عمرانی نگاه دولت، اتمام پروژه‌های نیمه تمام است. این‌ها شامل مگاپروژه‌هایی از قبیل بیمارستان ولیعصر تا طرح‌های خرد در حوزه محورهای مواصلاتی، بهداشت، درمان، مجتمع‌های فرهنگی، مجتمع‌های ورزشی و حوزه کشاورزی است. دولت این پروژه‌ها را اولویت بندی کرده تا به اتمام برساند.


وی افزود: اقدامات عمرانی صورت گرفته در سال گذشته حداقل معادل اقدامات صورت گرفته در حدود ۷ سال گذشته است و اقدامات امسال نیز رکورد سال گذشته را خواهد شکست. در حال حاضر بالغ بر ۹۶ کارگاه راهسازی در سراسر استان فعال است و برخی از آنها کارگاه‌هایی است که سال‌ها تعطیل بوده یا رها شده بود. سال گذشته رتبه چهارم حوزه آبرسانی کشور را به خود اختصاص دادیم.


استاندار مرکزی با اشاره به اینکه جهاد آبرسانی بزرگترین اقدام عمرانی دولت است، تصریح کرد: دولت در گام اول، علی‌رغم اینکه افزایش منابع آبی نداشته‌ایم، رفع تنش آبی در ۱۰ هزار روستای کشور را مد نظر قرار داده و استان مرکزی توفیقات خوبی در این زمینه به دست آورده است.


وی گفت: در حال حاضر ۱۲۸ پروژه در حوزه سلامت در استان فعال است. در تاریخ ایران چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب، سابقه نداشته است که پروژه‌ای به صورت شبانه‌روزی فعال باشد، اما در حال حاضر چند پروژه در این استان به صورت شبانه‌روزی فعال است. پل سنجان به عنوان اولین پروژه شبانه روزی استان پس از تصویب در سال ۸۹ و آغاز کار در سال ۹۲، با ۳۲ درصد پیشرفت به این دولت تحویل شد و ظرف مدت یک سال به پیشرفت ۶۸ درصدی رسید.


وی اظهار کرد: اگر بیمارستان ولیعصر مشمول دوباره کاری‌ها نمی‌شد تاکنون مورد بهره‌برداری قرار گرفته بود اما متاسفانه با حداقل ۸۰ میلیارد تومان دوباره کاری شد و در بخشی از کار مجبور به تخریب و ساخت مجدد شدیم. پیمانکار و مشاور تحت تعقیب قرار گرفته اند و خیانت انجام شده در این پروژه قابل گذشت نخواهد بود.


وی ادامه داد: استان مرکزی قطب تولید صنایع انرژی هسته‌ای است. در تاریخ کشور سابقه نداشته است که سهام یک شرکت ورشکسته مانند آذراب طی ۵.۵ ماه از سهامدار غیر اهل به سهامدار دارای اهلیت یعنی سازمان انرژی اتمی انتقال پیدا کند و در حال حاضر پروژه‌های عظیمی را در دستور کار خود دارد.


مخلص‌الائمه با بیان اینکه استان مرکزی در حوزه حجاب در مجموع از وضعیت خوبی برخوردار است، تصریح کرد: از پانزدهم مردادماه گروه‌های تربیت مبلغان و کنشگران عفاف و حجاب به تدریج در شهرها با حضور چهره‌های شاخص کشور شکل می‌گیرد. باید از برخورد مردم با یکدیگر پرهیز و مردم را به آرامش دعوت کرد و تلاش کنیم تا این اقدام صورت بگیرد. در این حوزه باید با هنجارشکنان برخورد سلبی شود و اقدامات تنبیهی و تشویقی در کنار هم صورت بگیرد.


وی گفت: اگرچه اقدامات تشویقی و تنبیهی ضروری است اما پایدار نیست، برای پایداری باید اقدامات اقناعی صورت بگیرد. در جامعه گروهی وجود دارد که ارتباط ما با آنها برقرار نیست و تعطیلی دو ساله مدارس و دانشگاه‌ها نیز باعث شد تا دسترسی به آنها وجود نداشته باشد، باید اقداماتی برای دسترسی به این افراد صورت بگیرد.


وی با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات مجلس اظهار کرد: باید افراد لایق و شایسته را برای شرکت در انتخابات دعوت کنیم تا فضای مشارکت با حضور افراد شایسته گرم‌تر شده و مشارکت افزایش پیدا کند.


ضرورت تشکیل قرارگاهی برای پاسخگویی به شبهات جوانان


علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: نماز جمعه محور تمام حرکت‌ها بوده و جهت گیری ائمه جمعه جهت‌گیری صحیح است.


وی افزود: از آنجا که شبهات به روز شده است، نیاز است که قرارگاهی برای پاسخگویی به این شبهات در استان تشکیل شود. این شبهات بروزرسانی شده و مانند غده سرطانی به جان ایمان جوانان افتاده است. طبقه‌ای در کشور وجود دارد که تنها به دنبال لذت بردن از لحظه حال است، این افراد با هجوم سیل‌آسای شبهات مواجه می‌شوند.


وی تصریح کرد: از آنجا که پاسخ به این شبهات در مناطق مختلف متفاوت است، ضرورت تشکیل این قرارگاه که به بودجه نیز نیازی ندارد و تنها نیازمند اراده است، احساس می‌شود.


سلیمی با اشاره به مطرح شدن لایحه جدید حجاب، گفت: اعتقاد ما بر این است که قانون سابق در این زمینه کفایت می‌کرد و نیاز به قانون جدیدی نبود. لایحه جدید در کمیسیون قضایی مورد بررسی قرار گرفت. این لایحه منتشر شد تا بازخورد آن از افراد و سازمان‌های مختلف دریافت شود و نکات خوبی نیز از طریق دانشگاه‌ها، دلسوزان و حوزه علمیه به ما رسیده است.


وی ادامه داد: دغدغه اصلی دلسوزان و خانواده شهدا، بحث ارزش‌هاست. عده‌ای با ترفندهای ترکیبی به دنبال این بودند که جریان متدین و حزب‌الله را از نظام جدا کنند. مسئله حجاب بحث پیچیده‌ای است و بیرون از مرزهای کشور اتاق فکرهایی را برای این مسئله تشکیل داده‌اند. ما با آغوش باز به پیشواز پیشنهادات در این حوزه و سایر حوزه‌ها می‌رویم.


حجت‌الاسلام جواد خلقت مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز اظهار کرد: خانواده جهاد کشاورزی بزرگترین وزارتخانه کشور است. امنیت غذایی به عنوان رسالت جهاد کشاورزی، بیانگر اهمیت این وزارتخانه است.


وی با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین، ادامه داد: این جنگ نشان داد که غذا تاثیر مهمی در شکل‌گیری این نزاع‌ها دارد و جنگ امروزه ما جنگ امنیت غذایی است. در جنگ سوریه زمانی که ترکیه هواپیمای روسی را مورد هدف قرار داد، برخورد سنگین با ترکیه برای روسیه بسیار آسان بود اما دلیل عدم هرگونه اقدام روسیه این بود که ۳۷ درصد غذای این کشور از طریق ترکیه تامین می‌شود به همین دلیل، غذا می‌تواند به ابزار جنگ تبدیل شود.


حجت‌الاسلام مهدی ربانی، امام جمعه شهرستان محلات نیز در این همایش با بیان اینکه همانطور که سازمان جهاد کشاورزی رسالت مهمی در حوزه تامین مواد غذایی و امنیت غذایی کشور دارد، گفت: ائمه جمعه می‌توانند در جهت تشویق سرمایه‌گذاران به تولید مواد غذایی و فرهنگ سازی در جامعه و در زمینه نحوه مصرف و جلوگیری از اسراف کمک کند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

بیشتر بخوانیمبازسازی پوست
بیشتر بخوانیمآیا لیزر موهای زائد خوبه؟ همه چیز در مورد آن

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید