ضرورت برخورد با آسیب های اجتماعی با نگاهی اجتماعی و مددکارانه

رییس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر ضرورت داشتن نگاهی مددکارانه به مسائل و آسیب‌های اجتماعی گفت: نگاه به آسیب‌های اجتماعی باید ساختاری باشد؛ همچنین باید به نهادی که قرار است با آسیب برخورد کند نیز نگاه اجتماعی بدهیم.


به گزارش ایسنا، سید جواد حسینی در مراسم روز ملی مددکاری اجتماعی، با تاکید بر ضرورت مددکاری اجتماعی در عصر و نسل جدید در دنیای متاورس افزود:  جامعه جهانی، امروز جامعه طوفانی، عمیق، مبهم و غافل‌گیر کننده است و اگر نگاه مددکاری حاکم نشود، اثرات نامطلوب بسیاری خواهد داشت.

وی در ادامه به وضعیت جامعه امروز اشاره کرد و گفت: ما در وضعیتی هستیم که جامعه‌مان حال خوبی ندارد و عدم تعادل‌های منطقه‌ای را تجربه می‌کند. جامعه مهاجرت‌های داخلی و خارجی بسیاری را تجربه می‌کند و این جابه‌جایی‌ها آثار بسیار زیان باری دارد بالاخص زمانی که مهاجرت اجباری باشد، تبعات بسیاری اعم از حاشیه‌نشینی، بی‌ثباتی، فقر، بی‌هویتی و … را در پی داشته است. فقر شاخص ۲۰ درصدی دارد. در حال تجربه نرخ‌های تورم بالای ۲۰ درصد هستیم. بسیاری اجاره‌نشین هستند و بسیاری از درآمد مردم، صرف اجاره می‌شود. مدل اضطراب، تضاد و کسالت فراگیر را شاهدیم؛ در این شرایط مددکاری اجتماعی ضروری است.


حسینی با تاکید بر اینکه نوع نگاه ما به حوزه آسیبها باید نگاه ساختاری باشد، نه آسیب‌شناسانه گفت: اگر ساختارهای جامعه و نهادهای اجتماعی کارکردی عمل نکنند و کژکارکرد داشت داشته باشند، آسیب است.


وی با طرح این پرسش که نهادهای فرهنگی چقدر توانسته‌اند ما را با هویت فرهنگی آشتی دهند و چقدر توانسته‌اند ما را از آن‌ها دور کنند؟ افزود: باید مسئله تضاد جدی شود و مداخله حرفه‌ای برای سعادت‌مند شدن جامعه انجام داد که بدون مددکاری اجتماعی امکان‌پذیر نیست.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید