دسته‌ها
دسته‌بندی نشده

استودیوهایی که صنعت سینما را با فناوری های نوظهور تغییر داده اند

سینما در دنیای امروز بیشتر از آن که یک هنر باشد، یک علم است. شاید به همین دلیل کارگردان‌هایی که موفق هستند، بیشتر به علم توجه می‌کنند تا به هنر علاقه نشان دهند. در این میان، استودیوهای سینمایی هم به علمی‌شدن سینما کمک‌های بسیاری کرده‌اند.


سینما در قرن بیست و یکم پیشرفت‌های بسیاری را تجربه کرده است. امروز هنر هفتم جذاب‌تر از همیشه به نظر می‌رسد و امکانات گسترده آن باعث شده تا جذابیت‌های بیشتری داشته باشد. اما سینما امروز صنعتی نیست که تنها به هنر وابسته باشد. وابستگی سینما در دنیای امروز بیشتر به فناوری‌های نوظهور خلاصه می‌شود تا جذابیت‌های هنری سینما و شاید به همین دلیل باشد که امروزه کارگردان‌هایی که درک بهتری از سینما دارند، موفقیت‌های بیشتری در سینما به دست آورده‌اند تا آن‌هایی که دستی به آتش هنر دارند.


اما علمی‌شدن سینما به راحتی به دست نیامده و استودیوهای سینمایی در موفقیت این فرایند بسیار تاثیرگذار بوده‌اند. در حقیقت، این استودیوها بودند که پیشگام شدند و فناوری‌های نوظهور را وارد سینما کردند. از زمانی که فیلم «ترمیناتور» به عنوان نخستین عنوان سینمایی که از فناوری‌های کامپیوتری استفاده کرده تا امروز تغییرات بسیاری در کارکردهای استودیوهای سینمایی ایجاد شده اما به نظر می‌رسد ما امروزه در دوران طلایی حضور فناوری‌های کامپیوتری در سینما زندگی می‌کنیم. به همین مناسبت به معرفی ۵ استودیوی سینمایی که صنعت سینما را با فناوری‌های نوظهور تغییر داده‌اند، می‌پردازیم.


نتفلیکس


استودیوهایی که صنعت سینما را با فناوری‌های نوظهور تغییر داده‌اند


وقتی در سال ۱۹۹۷ یک بازاریاب به نام مارک راندولف تصمیم گرفت برای ارسال و به اشتراک‌گذاری دی‌وی‌دی‌ها و نسخه‌های فیزیکی فیلم‌های سینمایی یک شرکت خصوصی را تاسیس کند، تصور نمی‌کرد کمتر از سی سال بعد مجموعه محلی او به یکی از غول‌های سرگرمی دنیا تبدیل شود. شرکت آقای راندولف با ۳۰ کارمند و کمتر از ۱۰۰۰ عنوان سینمایی فعالیت خود را در منطقه سانتاکروز ایالت کالیفرنیا آغاز کرد.


ده سال بعد، نتفلیکس یک میلیارد بار عناوین سینمایی را به مردم فروخته بود. با آغاز دهه ۲۰۱۰ میلادی، نتفلیکس با میلیون‌ها کاربر در کانادا و ایالات متحده و سایر نقاط دنیا، به یک سرویس پخش آنلاین عناوین سینمایی و سریالی تبدیل شد. آن‌ها تصمیم گرفتند تجارت خود را گسترش دهند و صرفا به بازپخش عناوین سایر استودیوهای سینمایی مشغول نباشند. بنابراین استودیوهای خود را تاسیس کردند تا عناوین انحصاری این سرویس استریم ساخته شود. نتفلیکس حالا چندین سال است که به پخش فیلم‌ها و سریال‌های انحصاری خود می‌پردازد. آن‌ها یکی از بزرگ‌ترین استودیوهایی هستند که از فناوری‌های نوظهور برای توسعه عناوین خود استفاده می‌کنند.


لوکاس‌فیلم


استودیوهایی که صنعت سینما را با فناوری‌های نوظهور تغییر داده‌اند


جرج لوکاس نامی شناخته‌شده در صنعت سینما است. او یکی از تاثیرگذارترین کارگردان‌های قرن بیستم است که در سال‌های اخیر کم کار شده اما همچنان به توسعه فیلم‌های سینمایی می‌پردازد. او برای ساخت عناوینی که بیشتر در محدوه سلیقه کاری‌اش قرار بگیرند، استودیویی به نام لوکاس‌فیلم را تاسیس کرد. جرج لوکاس این استودیوی سینمایی را در سال ۱۹۷۱ بنیان گذاشت تا فیلم‌های سینمایی «جنگ ستارگان» را کارگردانی کند. این استودیو بعدها در تولید فیلم‌هایی از جمله مجموعه «ایندیانا جونز» هم نقش داشت و به همین دلیل یکی از تاثیرگذارترین استودیوهای هالیوودی نامیده می‌شود. لوکاس‌فیلم همواره یکی از استودیوهای پیشرو بوده و به لطف خلاقیت‌هایی که در سال‌های اخیر به خرج داده همواره مورد توجه بوده است.


این استودیو همواره از فناوری‌های نوظهور در عناوینی که در تولید آن‌ها حضور داشته، استفاده کرده است. شاید جالب باشد بدانید که استودیوی پیکسار هم توسط لوکاس‌فیلم تاسیس شد اما بعدها توسط استیو جابز خریداری شد و در سال ۲۰۰۶ به عنوان یک استودیوی فعال به یکی از زیرمجموعه‌های دیزنی تبدیل شد.


لایکا


استودیوهایی که صنعت سینما را با فناوری‌های نوظهور تغییر داده‌اند


یکی از مهم‌ترین استودیوهایی که در سال‌های اخیر باعث ورود فناوری‌های نوظهور به سینما شده، استودیوی لایکا لقب می‌گیرد. این استودیو که توسط فیل نایت، بنیانگذار نایک، تاسیس شده روی انیمیشن‌های ایست‌حرکتی تمرکز کرده و تنها این انیمیشن‌های متفاوت را می‌سازد. لایکا مهم‌ترین استودیویی است که به ساخت انیمیشن‌های ایست‌حرکتی مشغول است و در سال‌های اخیر همواره از فناوری‌های نوظهور برای توسعه انیمیشن‌های ایست‌حرکتی یاری گرفته و به همین دلیل یکی از پیشگام‌ترین استودیوها در توسعه فناوری‌های نوظهور لقب می‌گیرد. دقیقا به همین دلیل است که عناوین لایکا از متفاوت‌ترین آثار جهان پویانمایی لقب می‌گیرند.


پیکسار


استودیوهایی که صنعت سینما را با فناوری‌های نوظهور تغییر داده‌اند


استودیوی انیمیشن‌سازی پیکسار بدون هیچ شک و تردیدی یکی از مهم‌ترین استودیوهای تاریخ سینما است که انیمیشن‌های سه‌بعدی را وارد سطح جدیدی کرده و به همین دلیل یکی از استودیوهای تاثیرگذار در هنر هفتم هم لقب می‌گیرد. جسارت‌های پیکسار همواره باعث شده تا جهان انیمیشن‌سازی با تغییرات بسیاری مواجه شود. به همین دلیل بسیاری از منتقدان سینما از پیکسار به عنوان انقلابی‌ترین استودیوی انیمیشن‌سازی یاد می‌کنند. این استودیو که همه آثارش را به صورت سه‌بعدی ساخته امروزه یکی از پردرآمدترین استودیوهای جهان است که هر کدام از آثارش به تنهایی با هیجان بسیاری برای هواداران پویانمایی همراه است.


پیکسار پردرآمدترین استودیوی انیمیشن‌سازی مستقل جهان است و پرافتخارترین استودیوی فعال در حوزه پویانمایی هم لقب می‌گیرد. آن‌ها بیشتر از ۵۰ جایزه معتبر سینمایی را به لطف درخشش بی‌پایان عناوینشان در فصل جوایز تصاحب کرده‌اند و به نظر می‌رسد این موفقیت ادامه‌دار باشد. اگر استفاده از فناوری‌های نوظهور مانند نرم‌افزارهای پویانمایی سه‌بعدی مطرح نمی‌شد، پیکسار هرگز به یک استودیوی موفق تبدیل نمی‌شد.


دیدگاهتان را بنویسید